Optik

Klippex AB har genom åren etablerat ett djupgående samarbete med ett flertal fabriker i området kring staden Chongqing. Här tillverkas det mesta av den optik som säljs världen över och i stort sett alla "märkeskikare" har någon modell som härstammar från detta område. Vi har handplockat de modeller, inom varje kategori, som vi tycker har bäst kvalitet och som är mest prisvärda. Dessa produkter har vi märkt med vårt eget varumärke Rocky och det innebär att när du väljer en kikare från Rocky så får du en kikare med hög kvalitet till helt rätt pris!Förstoring och linsdiameter
Den sifferkombination som oftast anges i text och på produkterna talar om förstoringen samt linsdiametern på kikaren. Står det t.ex. 16x32 eller 20-60x70 så är i första fallet förstoringen 16 ggr och linsdiametern (öppningen framtill) 32 mm. I det andra fallet är förstoringen justerbar mellan 20 till 60 ggr och linsdiametern är 70 mm. Förstoring innebär inte heller att objektet blir t ex 16 ggr större utan man upplever att objektet flyttas 16 ggr närmare.

Synfält - hur bred är bilden
Anges oftast i grader eller t ex 115m/1000m där då 115 m är bredden på synfältet som du ser på 1.000 meter. Som grundregel kan man också säga att ökar man förstoringen så minskar synfältet.

Antireflexbehandling - coating
Behandling av linserna är väldigt viktigt för kikarens bildkvalité. En bra behandlad lins släpper igenom mycket ljus och ger en skarp och korrekt bildåtergivning. En ungefärlig förklaring vad de olika betäckningarna står för:

  • Coated - ett enkelt skikt på minst en av linsytorna.
  • Fully Coated - ett enkelt skikt på alla linsytor som möter luft.
  • Multi Coated - flera skikt på minst en av linsytorna.
  • Fully Multi Coated - flera skikt på alla linsytor som möter luft.

Rek ÅF-Pris: 999 kr

Rek ÅF-Pris: 2 299 kr

Rek ÅF-Pris: 1 599 kr

Rek ÅF-Pris: 199 kr

Rek ÅF-Pris: 399 kr

Rek ÅF-Pris: 499 kr

Rek ÅF-Pris: 149 kr

Rek ÅF-Pris: 799 kr

Rek ÅF-Pris: 179 kr

Rek ÅF-Pris: 499 kr

Rek ÅF-Pris: 599 kr

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.